Cloud Quest

CloudQuest

Cloud Quest kolikkopeli

Ruotsalaispeliyhtiö Play n’ Go uusin kolikkopeli Cloud Quest lataa fantasiateemaa oikein kunnolla. Pilvilinnamaailmaan sijoittuvassa pelissä seikkailevat erilaiset sankarit, jotka kohtaavat bonuspelissä vastaan tulevia vihulaisia. Pelin grafiikka on todella taidokasta ja yksityiskohtaisesti toteutettua. Sen taustalla häämöttävä pilvilinnamaailma on todella maagisen näköinen ilmestys. Pelin sankarit; miekkaa heilutteleva mies, tikareita viuhtova nainen ja ilmassa leijuva maagi ovat suoraan kuin fantasiakirjan kannesta. Muutenkin pelin kuvitus ja yleisilme tuovat mieleen jopa mangapiirrettyelokuvien henkeä. Pelin taustamusiikina soi seikkailuteemaa huokuva sävellys. Pelin ääniefektit niin ikään ovat hyvin pelin teemaan sopivia ja hyvin ajoitettuja. Luvassa on hyvä yhdistelmä seikkailupeliä ja kolikkopelaamista, joka varmasti houkuttaa kaikkia vähänkin fantasia – aiheista kiinnostuneita pelaajia.

Pelin rakenne ja toiminnot

Cloud Quest on poikkeavasti hieman erilainen rakenteeltaan kuin kolikkopelit yleensä. Viiden rivin ja viiden rullan kolikkopeliin ei nimittäin joka kerta törmää. Voittoyhdistelmiä pelissä onkin paljon tarjolla, vaikka varsinaisia voittolinjoja ei olekaan tässä kolikkopelissä laisinkaan. Voiton pelaaja saa aina jos vähintään kolme merkkiä koskettavat toisiaan vinottain, vaaka- tai pystysuunnassa. Voiton sattuessa kohdalle häviävät merkit pois ja muut ruudussa olevat merkit putoavat hävinneiden tilalle luoden lisää mahdollisia voittoja. Tätä jatkuu niin kauan kuin voittoja vain tulee. Parhaimmassa tapauksessa pelaaja voi saada koko ruudun tyhjäksi, jolloin takuulla ropisee kolikkoja pelaajan kassaan. Suurimmalla panoksella tämä tarkoittaa jopa 20 000 euroa!
Panosta pelissä muutetaan yksinkertaisesti valitsemalla panoksen suuruus euroissa pelin alalaidassa olevasta valikosta. Pelin minimipanos on 10 centtiä ja vastaavasti maksimipanos 40 euroa. Automaattipelitoiminnosta pelaaja voi asettaa pelin pyörimään itsekseen 10 – 50 kierroksen ajaksi, jos ei itse halua pyörittää rullia jatkuvasti.
Pelin merkkeinä rullilla ovat tietenkin pelin sankarihahmot, joista arvokkain on miekkaa heilutteleva miessankari. Tällä merkillä pelaaja saa viiden voittoyhdistelmällä jopa 2000 euroa. Naissankarista saa vastaavasti 800 euroa, kun taas pelin Wild merkeistä saa viidellä merkillä 6000 euroa! Muita merkkejä pelissä nähdään erilaisia aseita, taikapulloja, loitsukirja ja tehokivi.
Pelin teoreettinen palautusprosentti on 96,52%.

CloudQuest

Erikoistoiminnot

Cloud Quest kolikkopelissä erikoistoimintoja ovat sen Wild – merkki, supervoima – toiminto ja Bonuspeli ja sitä kautta saadut tason ylennykset.
Pelin Wild – merkkinä nähdään kultainen kotkamerkki, joka ilmestyy aina kun pelaaja saa voittoavan yhdistelmän peruspelissä. Wild – merkki ilmestyy voittavan yhdistelmän keskelle ja korvaa minkä tahansa muun merkin.
Pelin supervoima – toiminto perustuu tehomittariin, joka täyttyy kun peruspelissä tulee voittoja putkeen. Tehomittarissa on 10 osiota ja jokainen tehokivi – voitto täyttää mittaria. Kun kaikki kierroksen aikana saadut tehokivi – voitot on saatu, pyörähtää mittari kerran, jolloin pelaaja voi saada supervoiman käyttöönsä. Supervoimia on neljä: Onnen vitonen, joka kertoo kaikki voitot viidellä. Sinnikkyyden tunnus taasen poistaa kaikki Wild – merkit, jos ne ovat osana kokonaan Wild – merkeistä muodostuvaa yhdistelmää. Menestyksen Scatter maksaa kaikista merkeistä hajallaan ja Moninaisuuden merkki taas luo lisää Wild – merkkejä.
Bonuspeli käynnistyy jos ruudun taustalla häilyvästi näkyvä BONUS – teksti tulee näkyviin kokonaan muiden merkkien poistuttua. Bonuspelissä ideana on taistella pelin hirviöitä vastaan. Pelaaja saa 5 – 20 kierrosta Bonuspeliin ja jokakerta kun pelaaja saa vahingoitettua Bonuspelissä hirviötä, saa hän kolme ilmaiskierrosta lisää Bonuspeliin. Bonuspelissä on kaikkiaan viisi vaihetta, joissa jokaisessa on oma vastustajansa vastassa. Jokaisessa vaiheessa myös pelaaja tarvitsee yhä enemmän voittoja päästäkseen Bonuspelissä eteenpäin.
Bonuspelin kautta pelaajan on myös mahdollista saada kokemusta ja nousta ylemmäs tasollaan eri hahmoilla. Titaani – tason hahmo onkin sitten se suurin sankari.

Yhteenvetoa

Cloud Quest kolikkopeli vie pelaajan ylös pilviin keskelle täyttä fantasiamaailmaa, jossa sankarihahmot päihittävät erilaisia hirviöitä. Voitoista pelaaja saa kokemuspisteitä ja tietysti kolikkoja omaan pelikassaansa. Suurin voitto pelissä on 2500 kertaa panos, eli maksimissaan 100 000 euroa! Pelin teemaan sopivat taustamusiikit ja ääniefektit ovat kuin mangapiirretyistä konsanaan, kuten myös pelin yleiskuvitus. Välillä peliä pelattaessa tuntuukin pelaavansa enemmän jopa konsolipeliä, kuin kolikkopeliä.
Cloud Quest kolikkopeliä on mahdollista pelata myös monilla nettikasinoilla ilmaiseksi, jos haluaa tutustua peliin paremmin ennen kuin alkaa pelaamaan omalla rahalla. Tämä onkin hyvä tehdä, sillä pelin erilaiset voittoyhdistelmät ja peruspelin toiminnot eivät ole niitä perinteisimpiä, mitä yleensä kolikkopeleissä nähdään. Tehomittarin toiminta ja Bonuspelin eri vaiheet ovat myös hyvä nähdä kerran itse kuinka ne toimivat ja miten niistä on mahdollista voittaa rahaa.
Cloud Quest kolikkopeli on kaiken kaikkiaan hyvää viihdettä alusta loppuun asti ja sen erilaiset erikoistoiminnot ja tasojen saavuttaminen pitävät hyvin mielenkiintoa yllä koko pelaamisen ajan. Fantasiateema itsessään on varsin hyvin toteutettu ja iskee varmasti kaikkiin vähänkin teemasta kiinnostuneisiin pelaajiin.